середу, 1 липня 2020 р.

Незвичайні бібліотеки світу

Сучасні бібліотеки - універсальний простір, де, крім, традиційного читання книг, є місце для малювання, перегляду фільмів, кулінарних експериментів, концертів чи виставок. Тепер архітектори намагаються здивувати відвідувачів ще й формою та дизайном. Тому, мандруючи світом, варто запланувати і візит до місцевої бібліотеки. Не пошкодуєте!
Однією з найкрасивіших в світі є Бібліотека Гейзеля при Каліфорнійському університеті. Названа в честь місцевого казкаря і мультиплікатора Теодора С'юза Гейзеля, котрого покоління американських дітлахів знають як Доктора С'юза. Тут зберігається велика колекція його малюнків, записників, книжок, фотографій, відеозаписів тощо.
Дивна форма будівлі, що нагадує розкидисте дерево🌳, породила безліч легенд і чуток. Наприклад, говорять, що при проектуванні будівлі архітектори не врахували кількість книг, і тому третій поверх сьогодні не використовується. Допомагає легенді і той факт, що офіційно у будівлі немає третього поверху - нумерація йде від першого до другого, а потім одразу від четвертого до восьмого.
Зацікавила легенда третього поверху? З задоволенням почитали б в такій бібліотеці?





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...