пʼятницю, 15 червня 2012 р.

Леоніду Татаренку - 82 роки


                                                                                                                                                                                Леонід Сергійович Татаренко... Його життя виявилося не дуже довгим, але по собі він  залишив таку творчу спадщину, яка і сьогодні блискавкою проноситься над Україною. Автора, якого вже немає серед нас,  назвати зможе далеко не кожен, а от його кращі творіння живуть і будуть жити.
        15 червня в районній бібліотеці відбулася літературно-музична композиція “Поезія Л.Татаренка — кришталь  Нескучанських джерел”. На захід були запрошені учні 6-8 класів ЗОШ № 3. Бібліотекарі відділу обслуговування Віра Буян та Алла Новікова познайомили присутніх з біографією і творчістю Леоніда Татаренка. Його творча спадщина — унікальне явище, яке  живе зараз поруч з нами, у нас в Україні на Сумщині і спрямоване воно на пробудження інтересу до сучасної поезії, пісні, присвяченої рідній землі, тієї малої батьківщини , з якої ми всі починаємось. Так, що  пити з цього джерела   сучасному поколінню.
       Під час заходу учні мали змогу прослухати поезію Леоніда Татаренка, яку для них прочитали бібліотекарі, переглянути відеоролики з піснями на вірші поета “Наш Тростянець”, “Чужая милая”, “Червона троянда”, “Красные рябины Тростянца”. Для школярів звучала Величальна фестивалю “Боромля”. Адже  його рідним джерелом була Боромля на Сумщині. Леонід Татаренко став одним з тих, хто ініціював  проведення тут чи не єдиного в Україні щорічного сільського фестивалю. Це виплекане поетом  дітище і нині радує чистим голосом шанувальників пісні.
                                                                                                                                                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...