пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Володимир Куц – зірка спорту, гордість краю



   7 лютого  виповнилося 90 років від дня народження нашого видатного земляка, уродженця села Олексине, десятиразового рекордсмена світу, дворазового олімпійського чемпіона Володимира Петровича Куца.
   Вшановуючи пам'ять Великого бігуна, у читальній залі районної бібліотеки для учасників інтелектуально-спортивного клубу  «Фортуна», пройшов День краєзнавства «Олімпійський чемпіон з Олексиного», який був насичений різноманітними заходами.
    Бібліотечні працівники пройшлися спортивною алеєю слави «Легенда вітчизняного спорту, наш земляк – Володимир Куц». Вони розкрили сторінки спортивної кар’єри атлета, розповіли про недовге, але осяяне гучною славою і наповнене  драматизмом життя Володимира Куца. Він надто пізно прийшов у великий спорт і рано залишив бігову доріжку, але вписав яскраву сторінку в історію спорту. Підтвердженням  цього був перегляд відео-сюжету «Золото Мельбурна».
     Цікавим моментом заходу став Скайп-зв'язок  з Миколою Костянтиновичем  Маркевичем - головою правління громадської організації «Агенція сприяння розвитку громад», уродженцем села Олексине та організатором встановлення меморіальної дошки  біля будинку ( 2013 р.),  де пройшли дитячі та юнацькі роки олімпійця. Діти з цікавістю слухали його спогади  про Володимира Куца,. переглянули відео-сюжет  з  відкриття  памятного знака.
   По закінченню Дня краєзнавства  бібліограф Зоя Каруна ознайомила присутніх з виставкою літератури «Зірка спорту, гордість краю» і зробила огляд  найцікавіших її видань. На згадку про захід  молодь  отримала бібліографічну памятку «Переможна тактика Володимира Куца».
    Память про Володимира Куца завжди залишиться в історії світового спорту.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...