пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Євген Гребінка: письменник та байкар українського колориту



   2 лютого виповнилося 205 років від дня народження українського письменника, відомого байкаря Євгена Гребінки.  Хоча він – набагато багатогранніша постать: талановитий лірик, прозаїк, видавець та громадський діяч. Саме цій неординарній постаті для учнів 9-го класу спеціалізованої школи №1 бібліотекарі районної бібліотеки провели День інформації «Байкар, прозаїк та поет Євген Гребінка».
   Цікаві сторінки із життя Євгена Гребінки були розкриті в літературно-музичній композиції «Терни та зірки Євгена Гребінки». Усього 36 років доля відвела майстру слова. Майже за два десятиліття літературної діяльності він створив багато оригінальних і перекладних творів українською і російською мовами байок, романів, повістей, оповідань, нарисів. Саме Євген Павлович доклав чимало зусиль для звільнення з кріпацтва та сприянню розвитку літературного таланту  Тараса Григоровича Шевченка.
  Багато  творів  митця покладено на музику.  На заході лунали пісні на слова Євгена Гребінки: «Очи чёрные», «Ні, мамо, не можна нелюба любить!», «Казак на чужбине» та інші.
   Молодь мала змогу познайомитися з літературним надбанням письменника, переглянувши книжкову виставку «Євген Гребінка: письменник та байкар українського колориту». Огляд представленої літератури зробила бібліограф Зоя Каруна.
   Вся творчість Євгена Гребінки міцно увійшла в скарбницю культурних надбань українського народу, адже він сіяв добро, а його твори заслужили право на вдячну пам’ять багатьох поколінь своїх нащадків.  


             

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...