пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Права людини понад усе


   Сьогодні 24 лютого відбулося чергове засідання кіноклубу Docudays UA при Тростянецькій ЦРБ.
   Модератор кіноклубу Світлана Сивоконь обрала фільм, який має назву «Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу». Бразильський хлопчик Ґабріель Матос був зовсім маленьким, коли дізнався, що Світовий кубок-2014 відбуватиметься в його рідній країні. Він не здогадується, що його життя до того часу стане з ніг на голову. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе Ґабріель. Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений нерівністю у своєму місті і викладає у свій блог відеозапис того, як бульдозери зносять його район. Стаючи журналістом, він намагається захистити свої права.

   На захід були запрошені учні 10 та 11- х класів спеціалізованої школи №1. Після перегляду фільму модератор провела дискусію, завдяки якій кожен присутній міг поділитися своїми враженнями щодо фільму, також обговорили і проблеми зображені у ньому. На завершення учасники та ведуча дійшли єдиного висновку - переважна більшість юних глядачів відзначали, що навіть не задумувалися, що така подія, як чемпіонат світу, може так негативно вплинути на дітей. Тож вони не хотіли б, щоб у їхньому місті були такі проблеми, як у далекій бразильській Форталезі.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...