пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Подвиг Небесної Сотні - приклад для нащадків



   20 лютого ми відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Нам, українцям, варто цього дня згадати про всіх, хто віддав своє життя впродовж останніх років. І згадувати надалі  завжди, хоча б для того,  аби не допустити чогось подібного в майбутньому, та і взагалі, ми не маємо права нічого забувати.
    З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні в читальній залі районної бібліотеки відбулася година-реквієм « Сотня Небесна хай в небо злетить, свічка скорботи  у душах горить», на яку був запрошений очевидець і учасник Революції Гідності Олександр Савченко та учні 7 – а класу спеціалізованої школи №5.
    Бібліотекарі познайомили присутніх з подіями, що змінили хід нашої історії, розповіли про масовий протестний рух, згадали день, коли три роки тому, взимку, було вбито найбільше людей. За місяці боротьби їх стало сотні.
    Усі герої Небесної Сотні були звичайними простими людьми – нашими сучасниками, нашими співвітчизниками. У вирішальний час вони просто не змогли байдуже сидіти біля телевізора і дивитися на те, що коїться на вулицях столиці. Саме такою людиною є наш земляк Олександр Савченко. Він разом з такими ж  однодумцями як і сам,  не зміг відсиджуватися вдома і просто спостерігати, а поїхав в Київ на Майдан. Молодий патріот поділився з молоддю своїми спогадами та враженнями про події трирічної давнини.  «Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина  життя. Ми в неоплатному боргу перед ними, адже вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо – це зробити все, щоб їх жертовність не була марною», – наголосив Олександр Миколайович.
   Під час  заходу школярі декламували патріотичні вірші, присвячені Героям, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу.
   Пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні буде вічно в наших серцях. Низький уклін матерям і батькам, що виховали таких синів і дочок. Герої не вмирають!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...