вівторок, 21 лютого 2017 р.

Ти до рідної прислухайся мови



Велична, щедра і прекрасна мова,
Прозора й чиста, як гірська вода.
Це України мова барвінкова,
Така багата й вічно молода.

             Щорічно 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Цей день - надзвичайно важлива подія у житті кожного свідомого українця.
           З нагоди  свята бібліотекарі районної бібліотеки  провели для учнів  7-а класу спеціалізованої школи № 3 мандрівку до джерел рідної мови «В джерелах слова – душі криниця, а рідна мова, як чарівниця ». Під час заходу школярі дізналися  про історію виникнення і розвитку української мови , її тернистий шлях, красу,  милозвучність, різнобарв’я, глибину  та безмежні  можливості . Учні з величезним задоволенням взяли участь  у конкурсі знавців рідної мови, ще раз переконавшись наскільки добре вони знають українську мову. Найактивнішими учасниками конкурсу були Аліна Нужненко, Вадим Ханюков, Варя Кобозєва, Аліна Бондаренко.
         До цього свята в читальній залі розгорнуто книжкову виставку - композицію «Мов джерельна вода, рідна мова моя», яка дає змогу відвідувачам познайомитися  з книгами  про історію і розвиток мови та творами класиків української літератури.
         Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такий неспокійний час для нашої держави.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...