пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Будьмо медіаграмотними !



       Нещодавно  на базі районної бібліотеки для дорослих відбувся  тренінг  з медіаграмотності  для бібліотечних  працівників району у рамках проекту «Медіаграмотність - у бібліотеки Сумщини!», який реалізує громадська організація «Бюро аналізу політики»  в партнерстві з Американської неурядовою організацією «Інтерньюс Нетворк, Інк», за сприяння Управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації.
Метою тренінгу було підвищення рівня  критичного мислення та свідомого сприйняття медіа матеріалів населенням і створення куточків медіаграмот- ності в бібліотеках.  Тренінг проводив експерт з гуманітарних питань громадської організації  «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко.
У сучасному інформаційному світі дуже легко потрапити під вплив неправдивої інформації. Завдання бібліотек, як головних інформаційних центрів, полягає в тому, аби навчити своїх користувачів  не підпадати під вплив пропаганди, допомогти їм не стати жертвами  маніпуляцій.
Учасники тренінгу вчилися розпізнавати види інформації, різницю між інформацією і пропагандою, як розпізнати прав- дивий матеріал і «джинсу», які групи населення найменш медіа- грамотні  та інше. Було багато практичних занять, дискусій, обговорень. Тренер наголосив на необхідності створення у бібліоте- ках  куточків медіаграмотності.
Учасники  тренінгу були вдячні  тренеру за цікаве та корисне навчання. Усі були задоволені, адже отримали практичну для повсякденного життя інформацію. Після тренінгу бібліотекарі стали свідомішими  медіакористувачами, знають, яким чином перевіряти сумнівну інформацію і вчитимуть цьому своїх користувачів.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...