неділю, 22 травня 2016 р.

День Європи - свято миру і єдності



    20 травня в центральній районній бібліотеці відбулося святкування Дня Європи, під час якого учасники заходу (а  це учні 8-А класу спеціалізованої школи № 2 та користувачі бібліотеки) розширили  свої знання про країни Європейського Союзу.

Розпочалося свято з арт- студії,  де всі учасники малювали фарбами на обличчі прапори країн ЄС та України.

Ведуча заходу Алла Новікова   розповіла присутнім про Євросоюз, його інституції, ціль існування. «Щоб рухатись уперед, кожен українець повинен не лише любити Батьківщину, а  поважати й знати своїх  сусідів»,  - зазначила вона.
Про одну з країн ЄС – Польщу, присутнім розповів гість заходу координатор проектів громадської організації «Центр права» Анатолій Заяць. Він звернув увагу на формування у підростаючого покоління загальноєвропейського світогляду, знань, умінь і навичок для проживання та навчання  в  європейських країнах.


    Після корисної інформації присутнім було запропоновано інтелектуально-ігрову розминку «Створи власноруч Прапор ЄС».  Відповідаючи на питання вікторини «Що я знаю про Європу?»  і отримавши за правильну відповідь зірочку, учасники власноруч створювали прапор ЄС на синьому полотнищі.
Під час заходу звучав Гімн ЄС та інші знані пісні європейських країн.
У бібліотеці  оформлена інформаційна виставка «На поба- чення з Європою», яка висвітлює матеріали про історію інтеграційних процесів в Європі, про відносини України та Європейського Союзу, напрямки та перспективи євро- інтеграції в Україні.
  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...