четвер, 19 травня 2016 р.

Втратити дім, але не втратити надію



 Жінки, чиї родини є вимушеними переселенцями, стали головними героїнями родинного свята, яке днями відбулося в районній бібліотеці для дорослих. Його організували бібліотекарі в співпраці з Тростянецьким відді- ленням соціального захисту населення до Міжнародного дня сімї.
Тростянецька земля, як і вся Україна, також надала тимчасовий притулок родинам зі Сходу, які потрапили в біду. Кожна родина – це окрема  сумна історія, яка шукає підтримки та взаємопорозуміння. 
Уже два роки мешкають в нашому місті зі своїми родинами Леся Пророченко, Марина Оско- мова та Тетяна Пархоменко. Зі сльозами на очах слухали присутні на заході проникливі розповіді жінок про дорогу до мирного життя.
Медсестра Леся Пророченко  приїхала з міста Кіровськ Луганської області. Це енергійна, небайдужа, імпульсивна людина, яка займається волонтерством у соціальних мережах – допомагає таким же вимушеним переселенцям. Жінка задоволена тим,  як її родину прийняли в нашому місті. Але довелося пережити й багато людської жорстокості. Адже, переселенець – це як тавро для людини. Війна випробувала сім’ю Лесі на міцність і доказала, що вижити в важкі часи  можна лише дружньою родиною.
Марина Оскомова за фахом продавчиня, має трьох дітей і приїхала з міста Торез Донецької області. Жінка висловила велику вдячність за те, що її так тепло прийняли на нашій землі. Для її родини події на Сході – це, як страшний сон.


  Тетяна Пархоменко  працювала в податковій інспекції міста Первомайск. Додому не їздила жодного разу, бо в місті проходить лінія фронту і її будинок  постраждав від вибуху. Тетяна – мати трьох дітей.  Найстарший син навчається в Польщі. Хлопця настільки приголомшили події на його Батьківщині, що він навіть пише магістерську роботу  на тему війни в Україні.
Низько вклонилися жінкам – переселенкам гості свята, знані в місті люди – Ніна Григорівна Хижняк  - мама воїна, який виконував свій обов’язок в зоні АТО, Надія Іванівна Яценко – ветеран сцени, колишній директор районного Будинку культури, Ольга Борисівна Вчерашня, колишній директор районної бібліотеки.
Всі вони бажали мужнім жінкам терпіння та найшвидшого повернення до рідних домівок.
            Не оминули родинне свято і представники  влади. Слово мали: начальник управління соціального захисту Лариса Басова та виконуючий обовязки начальника районного відділу культури Володимир Забавський.
Не обійшлося на святі і без пісні. Леонід Григорець дарував усім присутнім гарний настрій і надію, виконуючи  музичні твори. А поетичні твори про родинні цінності неперевершено  читала Алла Захарченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...