пʼятницю, 20 січня 2023 р.

DocuClub до Дня Соборності України

🎥"Аліса в країні війни" – під такою назвою пройшов сьогодні кінопоказ документального фільму про права людини Docudays UA, присвячений Дню Соборності України.

🔊☝Коли на Майдані починалася революція, Алісі було 26 років. Як і багато інших режисерів, вона почала знімати важливі події, що відбувалися в її країні. Але дуже скоро відстань між камерою і реальністю починає скорочуватися, життя і смерть стають важливішими за просто зйомки фільму, і впродовж наступних двох років Аліса опиняється в найгарячіших точках заворушень: від Майдану Незалежності в Києві, через блок-пости Слов’янська, до руїн Донецького аеропорту. Це  також історія подорожі та особистий щоденник української дівчини-документалістки, яка стикається з проблемою вибору, так само, як і більшість громадян її країни, коли історичні події раптово вриваються в особисте життя.

🗯"Під час перегляду фільму я відчував гордість за людей, які захищали териториріальну цілісність України, та агресію, коли "топтали" український прапор🇺🇦", - говорить Влад Кудлай, учасник заходу.

📌За організації Центр неформальної освіти Тростянець та підтримки Тростянецька дитяча бібліотека




Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...