вівторок, 29 листопада 2016 р.

Баталії на чорно-білих клітинах

Нещодавно в читальній залі районної бібліотеки відбулося останнє в 2016 році засідання спортивно-інтелектуального клубу «Фортуна», яке було присвячене цікавому і популярному виду спортивних ігор – шашкам.
   Керівник  інформаційно – масових заходів Алла Новікова познайомила присутніх з древньою настільною грою – шашками ,якою захоплювалися  єгипетські фараони та розповіла їм про тих, хто винайшов цю гру, стояв у її витоків, про популярність шашок від Київської Русі  і до  наших часів.
   Продовжив засідання голова клубу Сергій Світенко,  запросивши  клубівців віртуально, за допомогою мультимедійної техніки, здійснити екскурсію до Палацу дітей та юнацтва на гурток з шашок, де керівником є кандидат в майстри спорту  Олег Павлович Торяник та познайомитися з його вихованцями.
   Про людей, які весь свій вільний час проводять за шашковою дошкою, вивчаючи секрети цієї гри і навіть присвячують їй своє життя розповів запрошений на засідання Олег Торяник. Він багато років віддав  шашкам і саме завдяки йому цей вид спорту став дуже популярним у нашому місті. 
   Почесний гість відкрив присутнім трішки «двері» в дивний і таємний світ кліткових полів,  озброїв тим мінімумом знань, без яких неможливо отримати істинної насолоди від гри. «Здається кожен вміє грати в шашки. Але далеко не кожен підозрює, що за простотою і доступністю приховується дивний світ логіки і фантазії, зусиль і боротьби», - наголосив він і запросив присутніх продемонструвати свої знання та уміння в шашковому турнірі «Баталії на чорно-білих клітинках».
   Олег Павлович показав майстер-клас, провівши з 16 молодими людьми сеанс одночасної гри. Юні учасники мірялися інтелектом не для нагород, а для гарного настрою. По завершенні засідання Олег Торяник запросив здібних шашистів до себе на гурток.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...