пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

День, що змінив нашу країну



21 листопада – визначний день в історії України – річниця Євромайдану. У цей день по всій Україні люди будуть вшановувати пам'ять загиблих і згадувати події, які кардинально змінили країну і кожного з нас.
         
Напередодні цього пам’ятного дня – Дня Гідності та Свободи в читальній залі районної бібліотеки відбулася патріотична година «Революція Гідності. Події, що змінили долю України», яку провели для учнів восьмих класів спеціалізованої школи №2 працівники бібліотеки.
           За допомогою мультимедійного обладнання ведучі Алла Новікова та Наталія Кулібаба познайомили присутніх з етапами подій, які відбувалися на Майдані Незалежності, згадали тих учасників революції Гідності, яких народ назвав Небесною Сотнею і які віддали найцінніше – своє життя  заради того, аби Україна, наші діти та онуки жили в іншій країні.
 Учениця 10 класу  Олена Таран прочитала  патріотичний вірш Віктора Баранова «Українці». Традиційно на захід були запрошені учасники Євромайдану  Володимир Чумаченко та Олександр Савченко. Коли 21 листопада  2013 року ці мужні чоловіки побачили перші репортажі про зрив підписання угоди з ЄС, студентські протести та  побиття молоді в центрі столиці, відразу ж вирушили з друзями та однодумцями до Києва, де кожен займався потрібною справою, виконуючи обов’язки в своїх сотнях. Вони розповіли молоді про мирний протест у Маріїнському парку, що перетворився на побоїще, про бої на Грушевського,  барикади на Інститутській та штурм Майдану.
        
  Наші герої-земляки по декілька разів їздили на Майдан, познайомилися з людьми з різних куточків України, побували в різних ситуаціях і дуже добре, що повернулися додому живими і неушкодженими.
         Затамувавши подих школярі слухали розповіді гостей, а потім привітали їх квітами зі словами вдячності та сфотографувалися на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...