середу, 5 березня 2014 р.

Шевченківський “живий мікрофон”




   5 березня в центральній районній бібліотеці відбулися Шевченківські читання у формі “живого мікрофону” “Тарасові слова — то  правда жива”, присвячені 200-річчю  з дня народження Великого Кобзаря.
    На заході були присутні прихильники літературного слова, учні Смородин- ського НВК з учителем Аллою Круподер, місцеві літератори. Всі мали слово для виступу.
     З вітальним словом до присутніх  звернулася директор бібліотеки Людмила Єфремова, яка наголосила на значущості постаті Тараса Шевченка для українського народу.
  Розпочався “живий”  мікрофон виступом колишнього вчителя української мови та літератури Лізи Павлівни Мирної, яка висловила вдячність бібліотечним працівникам за небайдужість до Шевченкового слова та привернула увагу присутніх до творчого доробку Кобзаря, який особливо актуально звучить у наші бурхливі дні.
   Місцеві поети Тетяна Андрійченко, Тамара Берест, Раїса Кумейко, Олена Штанько, Олег Торяник не лише читали свої власні вірші присвячені Кобзареві, але і висловлювали власні думки про Тараса.
   Справжню насолоду присутнім подарувала колишній учитель української словесності Алла Іванівна Захарченко, яка палко закохана у Тарасове слово, читаючи поезії Великого Кобзаря.
   Відомий краєзнавець Олег Шелест повідав присутнім про зв'язки Тараса Шевченка з нашим краєм, зокрема, з художником Петром Соколовим  та про своє  пізнання Шевченка, до якого він прийшов у 13 років  і все життя прагне наслідувати Пророка  української нації.
   Нам треба роботи все, аби Шевченкове мудре слово  жило в серці кожної людини, щоб його творчість знали і шанували в кожній родині. А бібліотека і  надалі буде продовжувати популяризувати безсмертну творчість генія української нації, - говорить директор бібліотеки Людмила Єфремова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...