четвер, 20 березня 2014 р.

Свято поезії відзначили в бібліотеці


    На календарі чимало свят, та Всесвітній день поезії, що відзначається 21 березня,для шанувальників поетичного слова  майже професійний. Напередодні цієї дати в районній бібліотеці  відбулося свято поезії “Срібні акорди, що з серця знялись”, на яке були  запрошені майстри та поціновувачі  поетичного слова. А присвячений він був двом вічним, нерозривним темам  - весні і коханню.
  Серед наших тростянчан є чимало талановитих, творчих  натур, які свої почуття і переживання виливають у рядки неповторної поезії. Відомі в місті поети, які були присутні на заході:Тетяна Андрійченко, Людмила Ісаєва, Олег Торяник, Раїса Кумейко, Алла Захарченко, Василь Залавський, Віра Панченко, Тамара Берест  читали власні неперевершені вірші, присвячені весні та коханню, а також відомі твори інших авторів, що вразили всіх присутніх

       Колишня вчителька української словесності Марія Іванівна Бородіна  не лише поділилася своїми поетичними творіннями, а й зазначила, що на її розуміння ,поезія має великий вплив на виховання у родині , де завжди звучить і цінується красне поетичне слово.   
   Заворожила присутніх лірична поезія знаної в місті поетеси Олени Штанько, та пісня “Рубиновая свадьба” на її вірші, що прозвучала у записі.
      Як відомо, поезія і пісня крокують поруч. Тож, справжньою прикрасою свята були пісні у виконання юної Олени Штанько та майстерне виконання музичних творів відомим  місцевим баяністом Леонідом Григорцем.
   Це свято принесло приємні хвилини спілкування з поезією та з цікавими  людьми, об'єднаних любов'ю до його величності  слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...