вівторок, 18 березня 2014 р.

З книгою по життю




         Вже стало доброю традицією в кінці березня проводити дивовижне свято - Всеукраїнський  Тиждень читання .
     З метою підтвердження важливості книги в житті людини, районна  центральна бібліотека ім.Л.Українки долучилася до ряду заходів з  популяризації книги. Завітавши до нашої книгозбірні, всі відвідувачі поринуть у  дивовижні мандрівки, знайомства з неосяжним всесвітом  цікавих книг. Так, на юнацькому відділі для підлітків оформлена книжкова виставка-рекомендація “Молодь читає- Україна процвітає”.
     В рамках Тижня читання працівниками відділу обслуговування Аллою Новіковою та Наталією Пономаренко разом з учнями 10-Б класу спеціалізованої школи  № 5 була проведена літературна тусовка або свято книги “Скарбниця знань- то книга наймудріша”. Бібліотекарі намагалися розкрити школярам значення книги в житті кожної людини, прищепити  любов до неї. Старшокласники дізналися багато корисної інформації щодо виникнення та ролі книг.
     Особливу активність, розум, кмітливість учні проявили під час гри-конкурсу “Найрозумніший”. На них чекала чарівна країна, створена письменниками та поетами, вони відгадували прислів'я та приказки, загадки, поринали в дитинство, згадуючи казки та героїв казок, впізнавали автора за підказкою, мандрували сторінками улюблених книжок, заглядали в скриньку пам'яті, побували на літературному базарі, давали відповіді на питання вікторини. Отже, позмагалися на славу. А титул  “Найрозумнішого“ отримала Вікторія Новомирська, якій разом з декількома найактивнішими учнями були вручені солодкі призи.
         Весело й грайливо закінчилося свято, але не закінчується зустріч з книгою. Протягом всього Тижня в нашій бібліотеці буде проведено літературний уікенд “Весняна книгоманія”, бібліодесант “Разом з книгою відкриваємо світ”. Також в цей час проводиться акція “Подаруй бібліотеці книгу”. Свої книжки, які залежалися на полицях вдома, ми пропонуємо принести до бібліотеки.
           

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...