понеділок, 8 травня 2023 р.

8️-ме травня Україна🇺🇦 відзначає День памʼяті та примирення за європейською традицією.

📎Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

👉Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх 🕯жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

🌺З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну є червоний мак. Тож після короткого історичного екскурсу та перегляду тематичних відеороликів наші бібліотекарі для учнів 7 класу Смородинської Філії провели майстер-клас з виготовлення "маку пам'яті" та перевірили знання під час інтерактивної вікторини на платформі Kahoot!.

1939-1945 Пам'ятаємо! Перемагаємо!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...