неділю, 31 травня 2020 р.

Новий адміністративно-територіальний устрій Тростянецької ОТГ

Двадцяте травня 2020 року – день, який, безумовно, закарбується в історії Тростянецької громади! Саме цього дня Уряд затвердив перспективний план об'єднаних громад в Сумській області, в тому числі й нашої Тростянецької громади.
Потрібно відзначити, що план об'єднання Тростянецької громади затверджено з урахуванням бажання більшості жителів сільських територій, нашого міста, експертів. Восени 2020 року ще 14 сільських рад приєднаються до Тростянецької громади!
Про можливості та перестороги щодо розвитку майбутньої великої Тростянецької громади мова йшла на неформальній зустрічі міського голови Юрія Бови з жителями Тростянеччини.
Зустріч проходила в Тростянецькій публічній бібліотеці. Громадські активісти, представники декількох сільських рад, представники від медицини, культури, молоді вели розмову за чашкою кави з міським головою.
- Коли на місця передаються значні повноваження і ресурси, це величезна відповідальність. Тому наша головна задача – зберегти всі соціальні заклади на селі. Не закрити жодної школи, жодного дитсадка, клуба, - говорив Юрій Анатолійович. – докладемо максимум зусиль для комплексного розвитку територій, створення робочих місць, сприятливих умов для бізнесу.
Маю надію, що Тростянецька громада стане однією з найпотужніших в Україні, але за умови консолідованої співпраці депутатів, виконавчого комітету, підкреслив Юрій Бова, міський голова.
- Мешканці сіл, представники сільського бізнесу мають бути максимально залучені до розвитку територій, де вони живуть, проявляти активність і відчувати відповідальність за майбутнє своєї громади! Лише усі разом ми зможемо забезпечити розвиток нашої спільної громади, ефективно вирішувати існуючі в селах проблеми, - зазначив міський голова.
У якості позитивного прикладу Юрій Бова розповів про помітіні й відчутні для людей зміни, які відбулися Кам’янському та Зарічненському старостинському округах. Він додав, що кошти сільських бюджетів залишаються на місцях, а до того ще й відбувається дофінансування об’єктів та робіт з бюджету громади.
Юрій Анатолійович дав вичерпні відповіді на всі питання учасників зустрічі.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...