вівторок, 12 травня 2020 р.

Чим є бібліотека в ХХІ столітті?

Місцем для зберігання книг чи місцем для самореалізації, де всі охочі можуть прослухати і прочитати лекцію? Простором для навчання і розвитку, де проходять тренінги з підвищення кваліфікації або освітні курси? Чи просто будівлею, де можна скористатися безкоштовним інтернетом, замовити чергову чашку кави?
Під тиском змін у суспільстві, бібліотека перестає бути сакральним сховищем книг і перетворюється у багатофункціональний простір. Такі процеси ми можемо помітити, спостерігаючи за трансформацією бібліотек Тростянецької публічної бібліотеки .
Бібліотека, вже як Публічна Бібліотека Тростянецької міської ради, стартувала з січня 2018 і з того моменту її досягнення ростуть у геометричній прогресії. Стратегія трансформації бібліотеки стала важливою складовою міської стратегії та політики.
У процесі напрацювання парадигми розвитку закладу 2018-2020рр. був закладений підхід спільного управління його діяльністю, щоб разом Творити/Ревіталізувати/Наповнювати простір бібліотеки, щоб він був для людей і кожен тут зміг реалізувати свої потреби.
Головне - побачити в бібліотеках майбутнє і зробити перезавантаження.
Тростянецька громадо, Нам це вдалося! У Нас все вийшло!
Тож давайте разом згадаємо найяскравіші моменти цього перетворення!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...