вівторок, 6 червня 2017 р.

Краща книга травня

   
  За підсумками міні-опитування найпопулярнішою книгою травня місяця користувачі бібліотеки назвали роман М. Дочинця «Криничар.Діяріюш найбагатшої людини Мукачівської домінії».
     Мирослав Дочинець – відомий український письменик із Закарпаття, який видав понад двадцять власних книжок. Кожна його нова книга миттєво знаходить свого читача, і не тільки в Україні.
      У 2012році у видавництві «Карпатська вежа» вийшла книга «Криничар». Роман написаний у вигляді щоденникових нотаток головного героя, хлопчика-сироти, який пройшов нелегкий шлях, що вилився у книгу-сповідь його душі. До свого успіху він йде поступово, багато мандрує світом, всюди намагається себе проявити та стати хорошим товаришем, добрим помічником та порадником. Зрештою повертається у рідне Мукачево і вже як заможна людина розбудовує місто, допомагає простим людям-ремісникам стати справжніми майстрами, а основним своїм досягненням вважає побудову моста через річку Латорицю, який зрештою об’єднує не лише місто, але й людей довкола.У романі відкривається неглибимий вимір народної традиції, карпатської звичаєвості, жива етика і естетика.

     «Коли читаєш добру книгу, вона ніби тебе зчитує, входить у серце… кріпить дух і просвітлює мозок». Саме такою книгою і стане для вас роман «Криничар. Діяріюш найбагатшої людини Мукачівської домінії» Мирослава Дочинця.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...