четвер, 29 вересня 2016 р.

Міжнародна діяльність бібліотек як складова європейського вибору держави



   Міжнародне бібліотечне спів- робітництво сьогодні – це акту- альний і перспективний напрямок діяльності бібліотек, який слугує інтеграції країни в європейський та загальносвітовий культурний прос- тір, презентує бібліотечну Україну на світовій арені. Бібліотеки України всіх рівнів незалежно від підпорядкованості вже мають великий досвід у втіленні цих завдань.
   Нещодавно в Одеській націо- нальній науковій бібліотеці відбулась всеукраїнська науково-практична конференція «Міжнародна діяль- ність бібліотек як складова європейського вибору держави» учасником якої стала директор Тростянецької районної бібліотеки Людмила Єфремова.
   Учасники конференції обгово-рювали питання міжнародного книгообміну, участі бібліотек України у реалізації міжнародних проектів, співпраці бібліотек з українською діаспорою, підвищення кваліфікації бібліотечних спеціалістів, досвіду залучення волонтерів для роботи в міжнародних проектах тощо.
   Центральне місце другого дня роботи було відведено круглому стілу на тему «Міжнародна діяльність бібліотек: загальні тенденції та пошуки нових перспектив».
   Учасники конференції та круглого столу також обговорили проект рекомендацій для вирішення проблем, пов’язаних із втіленням кращого міжнародного досвіду у практику роботи українських бібліотек. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...