пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

День відкритих сердець



Уже вчетверте спільнота молодих людей з обмеженими фізичними можливостями відсвяткувала День закоханих. І на цей раз дійство відбувалося в ошатній залі ресторану «Круглий двір», завдяки спонсорській допомозі ПП Людмилі Шило та Центру соціальних служб для сімї,  дітей та молоді.

За 4 роки дії спільного проекту програми Бібліоміст та Тростянецької районної бібліотеки був створений дозвіллєвий клуб для людей з  обмеженими фізичними можливостями. Все починалося з відвідувань ними бібліотечного Internet-центру, де вони навчалися на курсах компютерної грамотності, створювали особисті сторінки в соціальних мережах, приводили в бібліотеку своїх друзів.
Молодь  є учасником  всіх бібліотечних заходів, святкових дат, всі вони добре знають і розуміють один одного, саме в бібліотеці створилась молода сім’я Марини та Максима Ольховиків.
Молоде подружжя народило спільну дитину, хрещеною матір’ю стала  Марія, також учасниця клубу. За цей час народили дітей Марина Харченко  та сама Марія- подруга Марини Ольховик. Тепер у книгозбірні і самі батьки, а поряд у візочках і їх дітки - майбутні читачі. На сьогоднішній день - це самодостатній, згуртований колектив, який потребує особливої уваги. Стало традицією, що кожен рік до гурту приєднуються нові друзі.
Так і сьогодні, саме в День Святого Валентина до  нас приєднались Володимир Синявін, Настя Карпова та Оленка Шевченко. «Я вже 3 роки спостерігаю за цим обєднанням зі сторінок преси, а сьогодні і сам приєднався до спільноти цих людей, бо відчуваю себе своїм та потрібним  в цьому колективі» - ділиться враженнями  Володимир Синявін.

Молодь провела весело час з конкурсами, мультимедійними вікторинами, танцювальними номерами, які підготували для них працівники бібліотеки  та Центру соціальних служб.
«Ця категорія молодих людей потребує особливого ставлення, їм потрібна щоденна турбота, а не згадка  про них тільки в День інвалідів», -констатує директор Центру Інна Холодова, - тож прошу приєднуватись всіх благодійників і створювати для цих людей дозвілля постійно»!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...