вівторок, 16 лютого 2016 р.

Олімпійський вогонь юнацьких сердець



  16 лютого в міській бібліотеці цукрозаводського мікрорайону відбулося засідання інтелектуально-спортивного клубу «Фортуна», що діє при центральній районній бібліотеці. Воно було присвячене II зимовим Юнацьким Олімпійським іграм – 2016, що проходять в норвежському Ліллехаммері з 12 по 21 лютого. Бібліотекарі Алла Новікова та Наталія Пономаренко провели мультимедійну презентацію, розповіли членам клубу про столицю Олімпійських ігор, познайомили із програмою спортивних змагань, дизайном Олімпійських медалей та талісманом Олімпіади.
   1100 атлетів із 71 країни світу віком від 14 до 18 років протягом 10 днів розіграють 70 комплектів нагород в усіх традиційних 15 зимових дисциплінах.
   На самі престижні змагання Олімпійських ігор право представляти свою країну зуміли завоювати 23 українці.
   Дуже приємно ,що до збірної України в Ліллехаммер поїхали і представники від Сумської області в лижних гонках Андрій Орлик та Юлія Кроль.
   Молодь спортивного клубу уважно слідкує за  змаганнями і вже знає ,що українська біатлоністка Христина Дмитренко (із Чернігівської області) завоювала золоту медаль для України. Вона першою фінішувала в гонці переслідування на 7,5 км із чотирма вогневими рубежами.
   Під час засідання бібліотекарі провели спортивну вікторину на олімпійську тематику. Усі охочі мали змогу перевірити свої знання в сфері спорту.
   Керівник клубу «Фортуна» Сергій Світенко зазначив: «Олімпіада – це не лише досягнення ,але й пропаганда здорового способу життя, толерантного ставлення до людей різних національностей,охорона навколишнього середовища. Причому, залучитися до спорту може кожен – для цього достатньо робити ранкову зарядку».






Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...