пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Подорожуємо музеями, не виходячи з бібліотеки




Для того, аби молодь збагатилась знаннями про геніальну поетесу  Лесю Українку, в  районній бібліотеці в рамках «Лесиного тижня» пройшла віртуальна подорож «Музеями Лесі Українки». Учні 10-го класу  СШ № 2  відвідали найвідоміші музеї поетеси, не виходячи з бібліотеки:  Новоград-Волинський,  Колодяжненський,  Ялтинський,  в грузинському містечку  Сурамі, а також  музейні кімнати в Косівщині та Луцьку.

Значний інтерес у школярів викликала відео-екскурсія кімнатами музею Лесі Українки в Києві,  яку  надали наукові  співробітники спеціально для  Тростянецької бібліотеки.
 Старшокласники побродили кімнатами, де мешкала поетеса з родиною та дізналися багато цікавого з життя Косачів.
Бібліотекарі впевнені, що відвідавши музеї у віртуальному форматі, в молоді виникне бажання здійснити подорож Лесиними стежками в реальному житті.
У цей же  день пройшов конкурс читців–декламаторів  «Її вірші, як перла многоцінні, як дивний скарб земних століть». 
Приємно було послухати Лесині поетичні рядки у виконанні Дарини Горбушко, Вікторії Давидової, Надії Кузь, Юлії Мошковської.  А переможцями конкурсу стали Аліна Тарануха, Каріна Владєльщикова  та Вікторія Скрипкіна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...