пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Афганістан:згадуємо,щоб не забути



Ти вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей-
Не всі вернулися сини із тих ночей…

   З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбовувати у свідомість прийдешніх поколінь пам'ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок. Найбільше у народну пам'ять врізалась саме неоголошена афганська війна.


     Напередодні  27-річниці виведення військ із Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій в районній бібліотеці відбувся вечір-зустріч «Згадуючи Афганістан». На патріотичний захід були запрошені воїни-афганці  Сергій Сайко і Віталій Кузьменко та учні 8-А класу спеціалізованої школи № 2.
     Школярі мали можливість почути спогади безпосередніх очевидців афганської війни. До глибини душі вразили їх розповіді про військові будні, в яких було все: і кров, і сльози, і справжня солдатська дружба, і товариська підтримка. Підлітки затамувавши подих, слухали мужніх воїнів - інтернаціоналістів.
       Під час заходу демонструвалися відеоролики афганської тематики та  прозвучала пісня «Обычный автобус» у виконанні Сергія Світенка.
   Зустріч з героями афганської війни завершилася словами вдячності , шани, бурхливими оплесками та квітами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...