вівторок, 5 травня 2015 р.

Війна пройшлась по їхніх долях



       Незабутньою подією Тижня пам’яті, приуроченого 70-річчю Перемоги та Дню пам’яті і примирення, що проходив у центральній районній бібліотеці, стала онлайн - зустріч двох поколінь: фронтовика Другої Світової війни Анатолія Гуріна, воїна АТО в Україні Євгена Сітенка і учнів 9-го класу СШ №2. Цей захід не залишив байдужим жодного присутнього.
      Ветеран війни, учасник бойових дій Анатолій Гурін, який зовсім юним потрапив на фронт, поділився своїми спогадами про роки воєнного лихоліття, про нелегкий шлях переможців, воєнні будні та події, які закарбувалися в пам’яті на все життя.
       Зворушений увагою фронтовик присвятив молодому поколінню власний вірш та подарував СШ №2, в якій навчалися його діти та онуки почесну медаль «На відзнаку 50- річчя УРСР 1917-1967рр.».             
       Ще кровоточать рани тієї війни, а на нашу землю прийшло нове лихо – неоголошена війна на Сході України. Через Скайп-зв'язок захід продовжує герой вже цієї війни, наш земляк, боєць добровольчого полку «Азов» Євген Сітенко, який одним з перших добровольцем пішов боронити Батьківщину. Хлопець був тяжко поранений, дивом залишився живим, але втратив ногу.
       «Нинішню історію держави творить молодь, - розпочав свою розповідь Євген. – Ми робимо це не заради грошей і статусів, а заради того, щоб наші діти жили в іншій країні». Юнакові багато чого прийшлось побачити і пережити, пізнати ціну справжньої дружби.
       Ветеран Анатолій Гурін зі сльозами на очах слухав молодого бійця і з упевненістю сказав: «Ми перемогли і ви також переможете. В цьому я не маю жодного сумніву».
       «Ми пишаємось своїми героями і хочемо запевнити, якщо раптом виникне така необхідність, ми теж готові захищати кордони своєї країни», - запевнив бійців від імені всіх присутніх дев’ятикласник  Дмитро Галушко.
        «Кожного дня, щогодини завдяки ось таким хлопцям-відчайдухам Україна виборює право на суверенність. Тож молімося, щоб вони якнайшвидше повернулися додому:  до своїх дружин, матерів, дітей», - завершила  захід його ведуча Ольга Лукянова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...