понеділок, 2 березня 2015 р.

Бібліотеки-громади-разом



Нещодавно, директор Тростянецької районної бібліотеки Людмила Єфремова стала учасником регіонального обговорення «Бібліотеки в умовах кризи», яке відбулося в Американській бібліотеці Національного університету «Києво-Могилянська академія» в м.Київ на запрошення Української бібліотечної асоціації(УБА) та Програми «Бібліоміст».
Учасниками обговорення стали бібліотекарі, працівники галузі культури, виконавчих органів місцевого самоврядування, ЗМІ із Київської, Вінницької, Житомирської, Рівненської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.
З вступним словом до присутніх звернулися президентУБА Ірина Шевченко, заступник директора програми «Бібліоміст» Ярослава Титаренко, які запросили всіх учасників подивитись на завдання бібліотек в нових умовах очима користувачів.
Панельну презентацію «Кризові явища у суспільстві; причини, прояви, наслідки» представили доктор історичних наук, професор кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянської академії» Олексій Гарань та виконавчий директор УБА Ярослава Сошинська.
В групових обговореннях учасники, розділившись на 3 групи, створювали моделі презентацій основних кризових явищ, які наразі спостерігаються в суспільстві, та роль публічних бібліотек в вирішенні ситуацій, викликаних кризою в світі.
        Основним лейтмотивом обговорення стало твердження важливості роботи книгозбірень у період кризи, а саме:
-безкоштовність послуг;
- вільний доступ до інформації;
-наявність комунікативного середовища;
-психологічна підтримка;
-просвітництво та збереження культурних надбань.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...