понеділок, 30 березня 2015 р.

Проблема торгівлі людьми в Україні – проблема держави





    26-27 березня 2015 р. на базі комунального закладу «Тростянецька центральна районна бібліотека» відбувся тренінг в рамках реалізації Сумського регіонального компоненту проекту «Поширення національного механізму суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні». Проект реалізується  Координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України та за фінансової підтримки Уряду Канади, головний виконавчий партнер в Сумській області Громадська організація «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини».
    Зазначений захід направлений на покращення спроможності суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми виявити та надавати допомогу постраждалим особам відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми»
    У тренінгу взяли участь представники структурних підрозділів Тростянецької районної державної адміністрації та правоохоронних органів, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми.
    Мета заходу – підвищення обізнаності щодо ефективного впровадження законодавства України в сфері протидії торгівлі людьми та набуття практичних навичок для застосування на практиці.
     Учасники на протязі двох днів розглядали основні тенденції проблеми торгівлі людьми, її масштаби, міжнародне та національне законодавство у сфері протидії торгівлі людьми, процедуру встановлення статусу: що повинен знати уповноважений з цієї роботи, найкращі практики роботи з постраждалими від торгівлі людьми, обговорювали роль державних структур в ідентифікації постраждалих осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...