пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Панкратіон – це клас!



«Мій вибір - спорт» - під таким гаслом пройшла година спортивної слави в районній бібліотеці . Присвячена вона була доволі рідкісному і специфічному виду спорту – панкратіону.
На чергове засідання спортивно – інтелектуального клубу «Фортуна» члени клубу (учні 9 класу спеціалізованої школи №2) запросили відому в Тростянці людину, яка є сподвижником розвитку панкратіону та інших єдиноборств в нашому місті – Олександра Артюха зі своїми юними вихованцями.
Олександр Володимирович – чемпіон України з військово-спортивних єдиноборств, неодноразовий призер різних спортивних змагань,  старший інструктор Національної Федерації панкратіону України, майстер спорту, суддя першої категорії з панкратіону, президент СК «Самбіст», тренер і просто чудова людина. Ще з дитинства він почав займатися боксом, самбо, плаванням, пізніше- тайквандо, карате, гирьовим спортом і в 2005 році спробував свої сили у панкратіоні.
Присутні із зацікавленністю слухали розповіді про спортивні досягнення Олександра Володимировича, захоплюючі історії з його спортивного життя і змагань. Він повідав яких зусиль коштує перемога і які почуття охоплюють спортсмена, який підіймається на п’єдестал для отримання нагороди.
Саме під його керівництвом починали показувати гарні спортивні досягнення нині відомі спортсмени, вихідці з нашого міста, чемпіони світу з панкратіону Дмитро Ємець, Олег Андрущенко, Вікторія Синявіна, чемпіонка Європи серед молоді Анна Заікіна.
Багатий, як тренер, Олександр Володимирович своїми юними вихованцями, які завітали до бібліотеки, щоб підтримати його і показати свої здібності. Це його син  Олександр, а також Альберт Мосьпан, Дмитро Левченко, Микита Кривошеїн, Євгенія Придатченко, Анна та Марина Єнацькі, Андрій Бояр, Максим Кулібіба, Олександра Скороход, Ігор Волинець, Ігор Гостєв, Назар та Денис Романчуки. Ці юні спортсмени неодноразово ставали переможцями і призерами обласних змагань з панкратіону, чемпіонами України. Разом з наставником – тренером вони подають сьогоднішній молоді приклад великої сили волі, мужності, витривалості, натхнення. Про кожного з них Олександр Володимирович розповів окремо.
Дуже цікаво присутнім було переглянути світлини  тростянецьких панкратіоністів та любительське відео змагань з панкратіону, учасником яких є наймолодший панкратіоніст  Микита Кривошеїн.
Найбільше всіх вразив показ деяких прийомів боротьби, які продемонстрували юні спортсмени Альберт Мосьпан та Олександр Артюх.
 Школярі щиро подякували Олександру Володимировичу та його вихованцям за чудову зустріч і висловили сподівання, що спілкування з видатними спортсменами нашого міста стане доброю традицією.
Спонсором заходу виступив ПАТ «Монделіс - Україна».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...