суботу, 7 лютого 2015 р.

Ти вічний біль Афганістан





Минають дні, ідуть роки
Життя листки перегортає
А біль Афгану – на віки
В душі чомусь не замовкає.

15 лютого щорічно в Україні відзначають день вшанування учас- ників бойових дій в Афганістані. 26 років тому закінчилась жорстока десятилітня війна. Це день памяті тих бійців, які виконували свій інтернаціональний обов’язок, воювали та загинули на чужині.
            З нагоди вшанування подвигу воїнів-інтернаціоналістів в читальній залі районної бібліотеки відбувся вечір-зустріч «Вони пройшли через Афган», на який завітали учні 8-х класів спеціалізованої школи №2.
            Ведучі заходу Алла Новікова та Олена Іванцова поповнили знання підлітків про історичні події афганської війни, розповіли про подвиги воїнів-інтернаціоналістів.
            Цікавою та змістовною була розповідь Сергія Павловича Сайка, підполковника запасу, який з 1986 року проходив службу в Афганістані, приймав участь в бойових діях на території провінцій-міст Гардез, Гадна, Кабул, Джемалабад, Кандагар, Чарткар. Керував вогонь артилерії по знищенню бандитських формувань душманів. Був поранений, отримав інвалідність.
            Олександр Іванович Кочерга, підполковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані (1982 – 1984) розповів молоді про солдатські будні, про службу в населеному пункті Шинданті, про афганський народ.
            Вдячні учні подякували воїнам-інтернаціоналістам за цікаві розповіді, подарували їм квіти та побажали всім мирного неба, здоров’я, щастя, добробуту у великому домі, який зветься Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...