середу, 28 січня 2015 р.

Спом’янімо славу Крутів



   29 січня річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. 97 років тому 300 українських юнаків пішли в безсмертя. Молоді герої показали приклад мужності, відданості і непоборності духу. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
  Саме цій даті була присвячена година історичної пам’яті «Крути! Крути! Мужність і посвята», яка відбулася в читальній залі районної бібліотеки. На захід були запрошені старшокласники спеціалізованої школи №5.
   Бібліотекарі Алла Новікова та Олена Іванцова запропонували присутнім відео-екскурс в історію України із  архівних документів за допомогою Інтернету, познайомили школярів з подіями 1917-1918 рр.
  Своєчасним та доречним до заходу та сучасних подій, які відбуваються в нашій країні, стали невмирущі строки Тараса Шевченка «Свою Україну любіть!»
   Ця подія залишила свій відбиток не лише в історії і в пам’яті  народу, а й в літературі. «Слава героям Крут» - під такою назвою експонувалась літературно-художня виставка-шана, на якій були представлені книги та періодичні видання бібліотеки.
   Україна пишається молодими Героями. Память про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.
  Усі присутні вшанували память  героїв Крут хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...