середу, 21 січня 2015 р.

Суверенній Україні слава нині і повік



   22 січня 1919 року відбулася знаменна подія в історії українського народу - об'єднання  двох суверенних українських держав — Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу.
      Саме цій знаменній події був присвячений урок історичного єднання      «Суверенній Україні слава нині і повік»,  який пройшов у читальній залі районної бібліотеки 21 січня. На свято завітали учні 10-х класів  спеціалізованої школи № 1.
    Увазі присутніх була представлена інформаційна презентація   «Соборна мати Україна — одна на всіх, як оберіг». Вона акцентувала увагу молоді  на історичних фактах, що передували злуці та об'єднавчому руху, який наприкінці 1918 початку 1919 років охопив майже всю Україну.
   Ця пізнавальна історична інформація викликала у присутніх почуття радості  і гордості за свій народ.
   Бібліотекарі Олена Іванцова та Наталія Кулібаба підготували цікаву  та пізнавальну історико-літературну виставку «Тернистий шлях до Соборності», яка висвітлювала цю історичну подію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...