вівторок, 29 травня 2012 р.

Бібліотека йде в люди та презентує нові послуги

 
       Сьогодні бібліотекарі міста роблять перші кроки назустріч своїм читачам поза стінами закладу. Так, з ініціативи районної бібліотеки, 27 травня в рамках акції “Бібліотека виходить в місто”, у міському парку відпочинку відбулось урочисте відкриття бібліотеки літнього читання “Бібліотечна ятка”. До всіх присутніх на заході звернулася директор КЗ “Тростянецька РЦБС” Людмила Єфремова , яка наголосила на необхідності  в умовах сьогодення  наближення бібліотеки до читача.
       Слова підтримки нової справи звучали і  з вуст начальника відділу культури і туризму   райдержадміністрації Володимира Перетятька, який позитивно сприйняв ініціативу бібліотекарів. “Приємно, що працівники бібліотеки йдуть до людей, добре усвідомлюючи, що треба змінювати  форми і методи роботи”, - наголосив він.
   Святкову стрічку перерізав Володимир Іванович Перетятько разом з маленькою читачкою Олесею Великород.
  До реклами бібліотечних послуг були залучені  волонтери — найактивніші читачі юнацької кафедри районної бібліотеки — учні 10-А класу  спеціалізованої школи № 2 Ольга Сіра і Юлія Кожушко.
   Цього ж дня  в інформаційному центрі бібліотеки відбулася презентація новітніх сучасних бібліотечних послуг, надання яких стало можливим в результаті перемоги бібліотеки в конкурсі з  організації нових бібліотечних послуг програми “Бібліоміст”.     До всіх присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Павло Роженко, який зазначив, що відрадно те, що саме тростянецька бібліотека організувала бібліотечну ятку  одна з перших в області. Він щиро порадів за бібліотекарів з нагоди відкриття Інтернет-центру у бібліотеках і наголосив,  що районна влада буде і надалі підтримувати ініціативи бібліотекарів.
    Після офіційної частини бібліотекарями та волонтерами за допомогою мультимедійного обладнання були продемонстровані послуги, які користуються найбільшою популярністю у користувачів:
-        зв'язок  з рідними і друзями по Скайпу в інших містах та за кордоном ;
-        замовлення квитків на літак , потяг, автобус;
-        організація відпочинку, замовлення цікавих екскурсій;
-        спілкування у соціальних мережах.
      Наприкінці заходу, користувачі показали на практиці, як можна легко, не виходячи з дому, замовити квиток, знайти місце відпочинку, поспілкуватися з рідними та близькими.
        Заходи проходили за спонсорської підтримки благодійної організації «Тростянеччина – рідний край».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...