середу, 9 травня 2012 р.

День Перемоги: вклонімося великим тим рокам


            Цього року ми відзначаємо 67- му річницю  Перемоги у Великій Вітчизняній війні, вшановуємо наших славних захисників і визволителів, які відстояли свободу Батьківщини.

            Давно вже відгриміли останні залпи війни, але й понині у всенародній  пам'яті не вщухають відголоски того страшного воєнного лихоліття. Усе менше залишається серед нас живих свідків тих подій — ветеранів , учасників Великої Вітчизняної війни та дітей війни.

            Діти війни... Це ті молоді люди, для яких воєнне лихоліття залишило невигойну рану- сирітство, втрату рідних і близьких людей, розлуку з рідним краєм, моральні і фізичні травми.

            Саме напередодні Дня Перемоги у районній бібліотеці в Бібліо-Інтернеті відбулася зустріч учнів 8-х класів спеціалізованої школи № 2 з Римаренко Ніною Іванівною, чиє дитинство пройшло в  роки війни. Вона не воювала, але добре знає що таке війна, бо на початок Великої Вітчизняної  їй виповнилося 10 років. Ніна Іванівна поділилася спогадами  про німецьку окупацію рідного міста,  своє дитинство, роботу наших земляків в тилу ворога . Затамувавши подих діти слухали її розповідь.

            Вдячні школярі привітали гостю зі святом Перемоги, подарували квіти та сфотографувались на згадку.

            Під час заходу учні прослухали і переглянули музичні  відеозаписи з піснями: “Священная война” ,“Катюша”, “Смуглянка” , “День Победы”.

            Для молодих поколінь події Великої Вітчизняної війни залишаються в граніті пам'ятників, фільмах,  документах, книгах. Присутні мали можливість ознайомитися з виставкою експозицією літератури про війну “День Перемоги: вклонімося великим тим рокам”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...