суботу, 26 листопада 2022 р.

День пам'яті жертв Голодомору

До Дня пам'яті жертв Голодомору в Тростянецькій бібліотеці пройшов показ документального фільму про права людини Docudays «Живі»

У 1932-1933 роках Україна, яка знаходилася на той час у складі СРСР, пережила найбільшу трагедію у своїй історії - 🕯ГОЛОДОМОР.

👉Комуністичний режим мав на меті покарати непокірних українських селян і тим самим остаточно вирішити українське "національне питання". На відміну від інших радянських республік, в українських селах насильно забирали не лише зерно і насіннєвий фонд, а й усі харчі. Шляхи до міст, де можна хоча б щось купити, блокувались. Торгівля продуктами та промисловими товарами заборонялась.

В Україні тоді від голоду помирало 17 людей щохвилини, 1000 - щогодини, майже 25 тис. - щодня.

До Тростянецької публічної бібліотеки завітали учні 7-А класу 

ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради разом з класним керівником, вчителем історії Тетяною Шаповал, щоб переглянути документальний фільм "ЖИВІ", де своєрідним провідником виступає британський журналіст Гарет Джонс, чия правда про трагедію українців не була почута на Заході. 😢Його доповнюють свідки Голодомору...

🗯Учні поділилися спогадами своїх рідних, які були очевидцями тих трагічних подій, а також провели паралель із сучасною політикою росії проти українців.

В рамках проєкту «Центри неформальної освіти у Сумській області» за підтримки ГО «Простір рівних можливостей» та фінансової  Програми USAID «Зміцнення громадської довіри».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...