четвер, 4 січня 2018 р.

Ходить світом коляда

         
З давніх-давен у нашого народу є гарні традиції: на Святвечір чи в день Різдва діти ходять колядувати, на Щедрий вечір – щедрувати, а на Святого Василя – посівати.
         Новорічно-різдвяним святам та традиціям святкування їх в Україні була присвячена етнографічна година «Ходить світом коляда», яка відбулася в районній бібліотеці на початку січня. На гостину до книгозбірні завітали учні  5-А класу спеціалізованої школи №2 разом з класним керівником Світланою Демидовою.

         Бібліотекарі розповіли школярам про цікаві обряди колядування та щедрування, познайомили з історією свят Різдва, Нового року, Водохреща. Доповненням розповіді були відеоролики.
     Зі святами привітали гостей чарівна Маланочка (Олександра Віннікова) та Василько (Артем Колцун). Гарному настрою сприяли колядки, щедрівки, віншування у виконанні Максима Кулібаби, Дарії Лапіної, Марії Клімашевської, Поліни Алєйнової , Анни Столяренко, Поліни Гричаник, Назара Манойленка, Дмитра Петренка, Нікіти Шаповал.
   
   Позитивних емоцій в цей день додала пісня «З Новим роком, Україно!», яку виконав Артем Колцун. Бібліотекарі презентували дітям книжково-ілюстровану виставку – свято «З Різдвом Христовим, Україно!» та виставку-календар «Зима крокує - свята дарує. 

        Тепла і душевна атмосфера свята ще довго зберігалась у стінах бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...