четвер, 20 липня 2017 р.

Поет національного героїзму



Олег Ольжич – один із символів українського націоналізму і один з найпотужніших українських поетів першої половини  ХХ століття.
Напередодні 110- річчя від дня народження митця у читальній залі районної бібліотеки бібліографом Зоєю Каруною був проведений День інформації «Співець української землі». Присутні мали змогу дізнатися багато цікавих фактів із життя поета.
Олег Ольжич належав до покоління еміграційної хвилі, яке зуміло не тільки зберегти, а й примножити українську культуру за кордоном. Усією своєю творчістю він прагнув утвердити героїчний світогляд, пропагував думку, що кожен громадянин має здобувати свободу, можливо,  навіть ціною власного життя. Його коротке життя, трагічна доля поета – символ трагедії України, з її одвічною боротьбою із зовнішнім ворогом і чварами у власному домі.
Протягом Дня користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з викладкою літератури «Олег Ольжич: поет національного героїзму»  і прослухати бібліографічний огляд до неї.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...