пʼятницю, 28 липня 2017 р.

День протидії торгівлі людьми відзначили в бібліотеках району



    Щороку 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. А в Україні 2017 рік оголошено роком боротьби проти торгівлі людьми. По всій країні проводиться інформаційна кампанія з цього питання, до якої долучилися і бібліотечні заклади району.
    З метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему, бібліотекарі відзначили цей день циклом просвітницьких заходів.  У бібліотеках  оформлені книжкові виставки та тематичні перегляди літератури  по протидії торгівлі людьми.  В Інтернет-залі районної бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Торгівля людьми – соціальна проблема сучасності». На експозиціях зацікавлений читач знайде видання, які дають змогу ознайомитись з різними аспектами торгівлі людьми і її  наслідками, можливостями профілактики  та надання допомоги потерпілим особам,  необхідні телефони гарячої лінії та інше.
    У рамках Дня інформації бібліотекарі районної бібліотеки підготували для користувачів діалог-застереження «Як не стати жертвою торгівців людьми?». А ще всі бажаючі змогли у цей день переглянути відеоролик «Людина – не товар». У якому йдеться  по долю українських дівчат, які, мріючи стати естрадними співачками, їдуть за кордон і потрапляють в рабство.
    Бібліотекарі закликали усіх присутніх на заходах володіти необхідною інформацією, щоб уникнути небезпеки.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...