неділю, 2 квітня 2017 р.

Тростянчани на міжнародному кінофестивалі Docudays UА у Києві



   27-28 березня 2017р. в м. Київ в рамках міжнародного кінофестивалю Docudays UА відбулася конференція на тему «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини». Запросили відвідати конференцію та побувати на кінофестивалі  бібліотекаря, модератора клубу Docudays UA "Прометей" Світлану Сивоконь.
   XIV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить в Києві з 24 по 31 березня в Будинку кіно, у кінотеатрах «Київ» та «Кінопанорама» . На Docudays UA-2017 глядачі побачили 94 фільми із 47 країн світу. Усього на фестиваль приїхало 170 учасників і учасниць, з них – 76 іноземців.
   Тема фестивалю – Чотири градуси, присвячена проблемі зміни клімату і захисту довкілля.
   Різноманітна географія представлених фільмів відтворює також неймовірно широку мапу задавнених екологічних проблем, які разом складаються у один величезний «континент» людської безвідповідальності.
   Щодня, починаючи з 26-го березня, режисери, чиї фільми були показані напередодні в конкурсах DOCU/ПРАВА, DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА, а також учасники правозахисної програми RIGHTS NOW  спілкувалися з глядачами в неформальній обстановці
   На фестивалі Docudays UA працювала "Жива бібліотека». Як у звичайній бібліотеці читачі та читачки обирають і читають книжки на цікаву для них тему, так і в «Живій бібліотеці» кожен та кожна охочі можуть обрати людину- «книгу» з цікавим життєвим досвідом і поставити їй різноманітні питання.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...