середу, 26 квітня 2017 р.

Права людини понад усе




   25 квітня в читальній залі районної бібліотеки відбулося чергове  засідання кіноклубу Docudays UA, на яке були запрошені учні 10 та 11  класів спеціалізованої школи №1.
   Модератор Світлана Сивоконь для перегляду обрала польський  документальний фільм «Точка відліку» , знятий  Міхалом  Шчесняком. Стрічка є однією із десяти з-поміж 74 заявлених, що увійшли до шорт-листа премії  «Оскар-2016» у номінації «найкращий документальний короткометражний фільм». Це розповідь про злочин і покарання, про боязнь свободи і про те, до чого вона приводить. У 19 років головну героїню Аннету Чешлік ув’язнили за вбивство. Дев’ять років опісля, відбуваючи термін покарання, вона починає працювати доглядальницею. Щодня жінка покидає в’язницю і їде в будинок престарілих наглядати за Геленою, яка страждає від ревматизму. Розмовляючи зі своєю підопічною, Аннета усвідомлює, скільки всього у неї є в житті, і починає вірити в себе.
     Після перегляду кінострічки відбулася жвава дискусія, завдяки якій кожен присутній міг висловити свої думки щодо фільму. Обговорюючи його,  старшокласники дійшли єдиного висновку про багатоплановість назви, а саме:
-          точкою відліку стало скоєне Аннетою вбивство рідної людини;
-          момент, коли героїня покидає в’язницю;
-          момент, коли вона зустрічається з пані Геленою.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...