четвер, 6 квітня 2017 р.

Бібліотека - інформаційний майданчик для переселенців.



    З травня 2016 року в Україні працює масштабний проект «Соціально-правовий захист, життєзабезпечення та екстрена підтримка постраждалих від конфлікту груп населення південного сходу України», який спрямований на захист громадян, які були  вимушені залишити окуповані та небезпечні території. Цей проект був впроваджений Данською радою у справах біженців за фінансової підтримки Відділу надання допомоги при надзвичайних ситуаціях в більше, ніж у 20 областях нашої держави, в тому числі й на Сумщині. Партнером проекту в Сумській області є Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.
   6 квітня 2017 року в районній книгозбірні, в співпраці з  управлінням соціального захисту населення, відбулись консультативні тренінги для 28 тимчасово переміщених  осіб  в Тростянецькому районі, які провела команда фахівців, що опікується проблемами переселенців в області.
   Правозахисник центру безкоштовної юридичної допомоги м.Суми Володимир Виноградов, в ході спілкування,  порушив  багато гострих проблем  тимчасово переміщених осіб щодо  реєстрації, надання соціальної допомоги, житлових питань, працевлаштування, субсидій, довгострокових кредитів та багато інших.
   Голова правління  ГО  «Самаритяни Сумщини» Владислав Лазаренко розповів про можливість участі ВПО у міжнародних грантах, а саме: Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» та Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу,  розпочинає проект підтримки працевлаштування та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців. Партнером проекту у Сумській області виступає ГО «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини». 
   Адміністрацією бібліотечного закладу були обговорені можливості співпраці з правозахисними центрами та ГО «Самаритяни Сумщини» в проведенні Скайп- консультування громад сіл  району , які б надали суттєву юридичну допомогу тимчасово переміщеним особам  Тростянеччини. 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...