Нещодавно на абонементі
бібліотекарі радували своїх користувачів народознавчою веселкою приготувань
куті та запрошували присутніх продигустувати страви і пригощали узваром.
Кутя з давніх-давен вважалася основною
обрядовою стравою протягом усього періоду зимових календарних свят. Тож, кожна
господиня по-особливому за своїм, тільки їй відомим рецептом, готувала кутю.
Взагалі, для куті відбирають краще зерно пшениці
і варять в глиняному горщику на джерельній воді. Спочатку доводять до кипіння
на плиті, а потім ставлять в духовку.
Подаючи до столу, кутю приправляють
розтертим маком, розведеним на медовій ситі. Додають ще родзинки, насіння
соняшника, ліщини, інші горішки та прянощі, солод.
Немає коментарів:
Дописати коментар