понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Повернення Івана Багряного: сторінки історії



  Нещодавно в Україні відзначалося 110 років  від дня народження нашого земляка Івана Багряного (народився в Охтирці), українського письменника, публіциста  та громадського діяча.
  До цієї дати у районній бібліотеці  пройшов День інформації «Речник незалежності». У межах заходу бібліограф Зоя Каруна  розповіла  про складний життєвий шлях (1932-1940рр. – період ув’язнень і концтаборів)  і творчість Івана Багряного, з його невизнанням і забороною та зробила огляд літературної спадщини письменника. Його романи «Сад Гетсиманський»,  «Тигролови»,  «Людина біжить над прірвою» - художній та історичний пам’ятник страждань українського народу у роки сталінського режиму.
   Коли Україна здобула незалежність, Івана Багряного було реабілітовано (1991р.). У 1992 році письменнику (посмертно) присуджено Шевченківську премію за твори «Сад Гетсиманський» і «Тигролови».
    По закінченню Дня інформації бібліограф презентувала покажчик  «Іван Багряний», який вміщує відомості про твори письменника та літературу про нього.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...