четвер, 28 січня 2016 р.

Крути – наша слава, наша історія



Бій під Крутами… Щороку в бібліотечних закладах району вшановують пам’ять молодих героїв, що 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи  Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвалися до Києва.
Долучилися бібліотекарі до вшанування пам’яті Героїв Крут і цьогоріч. У професійному ліцеї пройшов урок історичної пам’яті «Крути: і сум, і пам’ять, і вічна слава». Із розповіді бібліотекарів районної бібліотеки учні дізналися про трагедію під Крутами, де загинули  більше 300 молодих патріотів. Учасники заходу переглянули  також документальні стрічки крутянської тематики.
«Події повторюються, нині бійці АТО так само, як і їхні попередники майже 100 років тому, відстоюють не лише незалежність, а й цілісність України», - наголосили ведучі заходу.
Традиційно до Дня пам’яті Героїв Крут  у бібліотеках експонуються літературно-художні виставки, на яких представлені книги та періодичні видання, що розкривають трагічні сторінки української історії.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...