четвер, 21 січня 2016 р.

Соборність духу України - навіки в думах і серцях




Ніхто нам не збудує держави,
коли ми самі її не збудуємо,
і ніхто з нас не зробить нації ,
коли ми самі нацією не схочемо бути
                                            В. Липинський

Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати 22 січня. Він відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні Української державності, формуванні та утвердженні укра- їнської самостійної Соборної держави.
   Саме цій знаменній події і був присвячений літературно-історичний часопис «Соборність духу України - навіки в думах і серцях», який  пройшов у Інтернет-залі районної бібліотеки.
  Розповідь ведучих про буремні 1918-1919 роки викликала у присутніх почуття радості і гордості за свій народ, який вперше за шістсот років зробив серйозний крок до об'єднання більшості етнічних українських земель в єдину державу.
   Цей захід поглибив знання користувачів про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до рідної країни.
   Для відвідувачів бібліотеки  в читальній залі оформлена книжкова виставка-репортаж «Соборність України – нездоланна воля українців до свободи».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...