вівторок, 8 грудня 2015 р.

Чарівний світ Катерини Білокур


             Якби у нас була такого рівня майстерності художниця,
             ми змусили б про неї заговорити весь світ!
                                               Пабло Пікассо

   7 грудня минула 115 річниця від дня народження однієї з видатних постатей ХХ століття, геніальної особистості, видатної художниці України, яка в своїх чудових полотнах втілювала невмирущу красу живописної української природи, опромінювала пристрасною любов’ю улюблені символи свого народу, розмаїття квітів та щедрі дари родючої землі – Катерини Василівни Білокур. Саме цій талановитій людині, майстру пензля був присвячений мультимедійний захід «Чарівний світ Катерини Білокур», який відбувся в читальній залі районної бібліотеки для учнів 8-А класу спеціалізованої школи №5.
   Бібліотекарі познайомили присутніх з трагічною долею та творчим шляхом талановитої жінки, яка викликає повагу та захоплення. Багато відомих людей минулого століття та навіть й сучасності щиро захоплюються її магічною силою таланту і відданості справі, нескореності, сміливості, відвертості, особливим баченням світу. Під час заходу демонструвалося слайд-шоу з репродукціями картин Катерини Білокур, звучали записи її улюблених пісень у виконанні Оксани Петрусенко.
   Творчість видатної українки цікава сучасникам, але її треба популяризувати, що і намагаються робити бібліотечні заклади.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...