четвер, 10 грудня 2015 р.

Вшанували ліквідаторів



   10 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в читальній залі районної бібліотеки відбулася зустріч-вшанування «Згадувати боляче, забути неможливо», на яку були запрошені учні 10 класу спеціалі- зованої школи №2 та тростянецькі ліквідатори  - Володимир Борисович Сумченко і Віктор Терентійович Рябуха.
   «Без сумніву, події майже 30 – річної давнини ніколи не зітруться з пам’яті десятків поколінь, ця катастрофа назавжди залишиться спільним болем. Ліквідатори – жертвували своїм здоров’ям  та життям захи- щаючи нас від атомного лиха», - розпочала захід бібліотекар Наталія Пономаренко.
   Почесні гості поділилися спогадами про страшну трагедію на Чорнобильській АЕС, розповіли старшокласникам про перших тростянчан–ліквідаторів, які, усві- домлюючи всю серйозність ситуації, не вагаючись поїхали до Чорнобиля і виконали свій громадянський обов’язок та згадали своїх товаришів, які передчасно пішли з життя.
   Володимир Борисович та Віктор Терентійович змусили задуматись молодь про сенс життя, про те горе, на яке наражає себе людина недбалим відношенням до навколишнього середовища.
   На превеликий жаль, учасників тих подій стає все менше серед нас і ми повинні своєчасно віддати їм свою шану і повагу.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...