понеділок, 9 листопада 2015 р.

Мова - скарб народу



    9 листопада з нагоди Дня української писемності та мови бібліотекарі районної бібліотеки Алла Новікова та Олена Іванцова провели захід «Українська мова! Не загинула вона в течії віків» для учнівської молоді ДНЗ «Охтирський центр ПТО».  Бібліотечні працівники познайомили присутніх із виникненням писемності, показали милозвучність, красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості. Адже саме вона – наша мова – втілює в собі український характер, нашу історію, пам'ять  та духовну міць, наші звичаї та традиції , розум і багатющий досвід поколінь,  ніжну красу і силу душі людської.

    За допомогою новітніх технологій ліцеїсти мали змогу здійснити віртуальний слайд-круїз «Мова – скарб народу», який для них підготував інженер-програміст бібліотеки Сергій Світенко.
   Молоді люди показали себе знавцями української мови, взявши участь у мовній вікторині. Вони активно розгадували загадки ,відповідали на питання вікторини, пригадували приказки та прислів’я. Найактивніші учасники отримали невеличкі заохочувальні призи.
   Наприкінці заходу присутні  переглянули виставку-заклик «Будь сучасним! Читай українське», на якій представлені книги та статті із періодичних видань, що висвітлюють історію української писемності,  значення рідної мови для нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...