вівторок, 24 листопада 2015 р.

З життя сільських бібліотек



Сільська бібліотека, як це  давно склалося – активний  учасник мистецьких подій, що відбуваються на селі. Популярними серед сільської громади є різноманітні клуби за інтересами та гуртки, що діють при  сільських книгозбірнях, без участі яких не відбувається жодне свято на селі.


Так, при Мащанській бібліотеці вже близько десяти років діє драматичний гурток «З гумором по життю». Спочатку  його учасни- ками були винятково діти, а потім бібліотекарка долучила і дорослих користувачів. І  тому на сьогодні найстаршим учас- никам вже за 70, а  наймолодшим – 8 - 10 років. Самодіяльні актори відтворюють українські обряди, інсценізують українські класичні твори, фольклорні співи. Костюми учасників оформляються яскраво і оригінально. А нещодавно гуртківці  успішно виступили на районному фестивалі-конкурсі драматичних колективів «Котилася торба».
 Свій творчий потенціал на фестивалі розкрили та показали також бібліотекарі Гребениківської, Кам’ян-ської, Ницахської, Семереньківської, Мартинівської сільських бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Твори талановитих дітей Тростянеччини ввійшли до літературної збірки

     В Тростянецька публічна бібліотека пройшов святковий захід приурочений випуску літературного альманаху. На протязі майже трьох місяців ...