пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

До мови доторкнемося серцем



    Міжнародний день рідної мови  відзначають 21 лютого. Це свято тих, хто любить, поважає, розуміє і не нехтує своєю рідною мовою.
    Дню рідної мови  був присвячений захід “Мова барвінкова, батьківська ранкова”, який працівники районної бібліотеки  Алла Новікова та Наталія Пономаренко провели зі старшокласниками  спеціалізованої школи № 1. Бібліотекарі розповіли учням історію виникнення свята, коли його почали відзначати в Україні, нагадали про важливість і цінність духовного скарбу нації. Адже, всім відомо, що без мови, знання рідної мови, немає народу. Людина, яка не хоче знати, вивчати  свою мову - убога особистість. На заході з вуст школярів звучали теплі та ніжні слова про нашу рідні українську мову.
     З метою збагачення знань про  мову був проведений конкурс  “Мовне асорті”, де підлітки змогли показати свою кмітливість, обізнаність, відповідаючи на складні та досить каверзні питання.
    Наприкінці заходу бібліотекарі закликали молодь зберігати й шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Тростянецькій публічній бібліотеці проходять заняття для дітей з особливими освітніми потребами

Ми віддавна проводили заняття для діток з особливими освітніми потребами, але вже протягом кількох місяців з дітками займається кваліфікован...